Koda med förskoleklassen

Eftersom jag även är IKT-pedagog, förutom klasslärare, har jag haft lyxen att i min roll gå runt och programmera med alla klasser och elever på skolan. Samt lärare självklart 😉 Då jag har programmerat ganska mycket med min klass medan resten av eleverna på skolan inte har gjort det så mycket bestämde vi att jag skulle gå runt i klasserna och visa hur man kunde göra. Jag har alltså gått i olika klasser från förskoleklassen upp till 3:an och visat eleverna och lärarna hur man kan börja programmera med eleverna och ipads. Då vi på denna skolan har 1-1 satsning och alla elever har en iPad var känns det mest naturligt att använda oss av det. Jag har visat tips på program, appar, arbetssätt samt det viktigaste…..att våga pröva! Det har varit så kul och alla elevern har älskat det! När det kommer till förskoleklassen fick jag tänka till och försöka hitta en bra app som ska fånga deras intresse, inte vara för svår eller kräva någon läskunnighet.

Då hittade jag denna och den var en hit! Passade denna ålder utmärkt! Som alltid kan man självklart få både ner och upp i ådern, det är bara att prova. Appen heter Turtle, Turtle Logic 2 för att vara exakt. (Det finns flera versioner i AppStore men denna är gratisversionen)

Här ska man lägga ut rutor med pilar för att visa sköldpaddan hur man ska gå för att klara utmaningen. På samma gång får man passa sig för små myror som kommer och bär bort rutorna om man ta för lång tid på sig…..detta är mest roligt inte inte svårt 😄 Som många gånger innan börjar denna enkel och ökar i svårighetsgrad. När man har kommit upp till en viss del i nivån vilade att man betalar, då går man bara tillbaka ut och väljer en nivå upp och gör den till samma sak händer. Man kan nog programmera ca 80 % på varje nivå ändå så man får ut ganska mycket av gratisvariationen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *