Skriva i binär kod

Vill verkligen rekommendera att se på Programmera mera! Programmet är väldigt välgjort och Karin Nygårds är otroligt duktig och pedagogisk. Det bästa är att programmet kommer med en lärarhandledning som ger lektionstips att arbeta med efter man har sett ett avsnitt samt kopieringsmaterial längst bak att kopiera 👍🏻

Programmera mera/UR

Idag fick de lära sig om maskinkod

Idag fick eleverna skriva i binär kod. Detta var spännande, nytt och intressant! Vissa tyckte att de var lite svårt men de flesta tyckte att det var roligt. De fick skriva sina namn i 1:or och 0:or samt sedan skriva meddelanden till varandra 😄👍🏻

Vi använde oss av ascii tabellen

Dessa tabeller med handledning kan du även hitta på Kodcentrums sida, här är länken till kodcentrum och kodboken som ger jättebra tips.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *